Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förälskad

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till förälskad.


Vad betyder förälskad

Sett till sina synonymer betyder förälskad ungefär in love eller kär, men är även synonymt med exempelvis "betuttad" och "betagen i". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förälskad. Vår databas innehåller även två böjningar av förälskad, fem exempelmeningar på hur ordet förälskad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av förälskad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet förälskad.


Exempelmeningar för förälskad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förälskad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En italiensk maffiaboss beställde ett mord på sin egen dotter, eftersom hon var förälskad i en polisman.  
 2. Jag var vansinnigt förälskad i dottern i familjen, berättar Ralf som åkte dit och besökte dem långt senare.  
 3. Hertigen Orsino är olyckligt förälskad i Olivia som beslutat dra sig tillbaka i sju år för att sörja sin döde bror.  
 4. Nittonåriga studenten Hana möter en ung man som smiter in på hennes föreläsningar och blir genast förälskad i honom.  
 5. I den ena söker en som är förälskad förgäves att få sin älskade, och i den andra är några bybor i färd att utföra en offerrit.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förälskad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förälskad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förälskad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förälskad förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förälskad

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar förälskad.


Mer information om förälskad

Andra sätt att lära sig mer kring vad förälskad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förälskad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förälskad

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för förälskad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förälskad synonymt med både in love och kär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.