Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fobi

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till fobi.


Vad betyder fobi

Sett till sina synonymer betyder fobi ungefär skräck eller extremfruktan, men är även synonymt med exempelvis "rädsla" och "överdriven rädsla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fobi. Vår databas innehåller även sju böjningar av fobi, fem exempelmeningar på hur ordet fobi kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fobi

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fobi.


Exempelmeningar för fobi

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fobi kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag vill ha vaccin men jag har varit jättestressad över att ta en spruta, säger Maria Lindberg som har fobi för sprutor.  
 2. Resultat skulle i det här fallet kallas specifik fobi, alltså att Albert reagerar med kraftig rädsla när han ser en råtta.  
 3. Han menar att just situationer med vaccinationer på löpande band i en del fall kan ha varit början på en rädsla eller fobi.  
 4. Vad gäller fobi i kategorin blod-injektion-skada under specifik fobi tycks dock ärftligheten vara tydligare än i andra fobier.  
 5. Svenska förhållanden rörande specifika fobier visade en total punktprevalens för specifik fobi på 19,9 % i en studie utförd 1996.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fobi

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fobi.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fobi" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fobi förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fobi

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar fobi. Här kommer de tio första.


Mer information om fobi

Andra sätt att lära sig mer kring vad fobi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fobi är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fobi

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för fobi i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fobi synonymt med både skräck och extremfruktan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.