Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till foajé

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till foajé.Vad betyder foajé

Sett till sina synonymer betyder foajé ungefär lobby eller hall, men är även synonymt med exempelvis "entré" och "förhall". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till foajé. Vår databas innehåller även sju böjningar av foajé, fyra exempelmeningar på hur ordet foajé kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av foajé

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet foajé.


Exempelmeningar för foajé

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet foajé kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Idag används salen som en foajé till Rikssalen, men utställningar och andra aktiviteter kan även äga rum.  
  2. Men på pressträffen i Trump Towers foajé nämnde han återigen i samma andetag ”alt-left” och ”alt-right” (ungefär vänsterextrema och högerextrema).  
  3. Ljuset hade precis tänts i arenan efter den amerikanska sångerskan Ariana Grandes sista extranummer när kraftiga explosioner hördes från arenans foajé.  
  4. Bakom mattan i Grünewaldsalens foajé (i dag en originaltrogen kopia) stod Isaac Grünewald som skapade ett mönster inspirerat av den minoiska kulturen på Kreta.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av foajé

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet foajé.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "foajé" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet foajé förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om foajé

Andra sätt att lära sig mer kring vad foajé betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av foajé är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om foajé

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för foajé i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är foajé synonymt med både lobby och hall, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.