Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till flagga

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till flagga.Vad betyder flagga

Sett till sina synonymer betyder flagga ungefär standar eller fana, men är även synonymt med exempelvis "baner" och "signalera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till flagga. Vår databas innehåller även sju böjningar av flagga, fem exempelmeningar på hur ordet flagga kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av flagga

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet flagga.


Exempelmeningar för flagga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet flagga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En uppochnervänd flagga i en souvenir från de Sydostasiatiska spelen skapar stor upprördhet i Indonesien.  
 2. Jim, som demonstrerar med en flagga från Frankrikes revolutionära kommunistparti, är inne på samma linje.  
 3. I krig är en vit flagga (parlamentärflagga) ett tecken på att man ger upp och överlämnar sig till fienden.  
 4. Solen påminner till sin utformning om den som finns i Taiwans flagga, men likheterna är en ren tillfällighet.  
 5. I lördags hissades Iraks flagga också i vad som återstår av det gamla citadellet från osmansk tid i Tal Afar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av flagga

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet flagga.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "flagga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet flagga förekommer det i genomsnitt ca. 18100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till flagga

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar flagga.


Mer information om flagga

Andra sätt att lära sig mer kring vad flagga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av flagga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om flagga

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för flagga i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är flagga synonymt med både standar och fana, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.