Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till flacka

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till flacka.


Vad betyder flacka

Sett till sina synonymer betyder flacka ungefär kuska eller irra, men är även synonymt med exempelvis "flänga" och "ducka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till flacka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet flacka kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för flacka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet flacka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sjöstrider hade hittills krävt kanoner med flacka banor för att man skulle ha någon chans att träffa målet.  
 2. Året runt förekommer den till största delen i lugnare kustområden och uppträder främst på flacka sand- eller lerstränder.  
 3. Italienaren Ganna startade sist och hade Wout van Aert 90 sekunder framför sig på de flacka vägarna vid kanalerna i Flandern.  
 4. Norrala kungsgård var belägen i den innersta, sydvästra delen av den flacka, skålformade dalgång kring Norralaån som kännetecknar socknen.  
 5. Trots att Mohoric vann den flacka etappen, som troddes vara upplagd för spurtarna, med 58 sekunder sneglade han oroligt bakåt på upploppet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av flacka

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet flacka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "flacka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet flacka förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till flacka

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar flacka. Här kommer de tio första.


Mer information om flacka

Andra sätt att lära sig mer kring vad flacka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av flacka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om flacka

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för flacka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är flacka synonymt med både kuska och irra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.