Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till finess

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till finess.


Vad betyder finess

Sett till sina synonymer betyder finess ungefär raffinemang eller polityr, men är även synonymt med exempelvis "spetsfundighet" och "subtilitet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till finess. Vår databas innehåller även sex böjningar av finess, tre exempelmeningar på hur ordet finess kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av finess

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet finess.


Exempelmeningar för finess

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet finess kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Dessa basreliefer är anmärkningsvärda för sin kvalitet i utförandet, där varje detalj har åstadkommits med stor finess.  
  2. En speciell finess är 64 runda, glasade öppningar i bassängen genom vilka man kan betrakta fontänerna från Sergelarkaden underifrån.  
  3. De mosaikavbildningar av mytologiska varelser man hittat avlägsnas med finess för att kunna återställas, och tanken är att de ska visas på det gallo-romerska museet i Vienne 2019.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av finess

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet finess.


Närmeord till finess

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar finess.


Mer information om finess

Andra sätt att lära sig mer kring vad finess betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av finess är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om finess

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för finess i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är finess synonymt med både raffinemang och polityr, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.