Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till färskt

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till färskt.Vad betyder färskt

Sett till sina synonymer betyder färskt ungefär aktuellt eller behagligt, men är även synonymt med exempelvis "dyrt" och "lätt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till färskt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet färskt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för färskt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet färskt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Med förra säsongens katastrofala skogsbränder i färskt minne bävar Australien inför årets sommarsäsong.  
 2. Med tidigare kanalolyckor färskt i minnet så är det mycket som kan gå fel när en stor båt ska igenom en liten öppning.  
 3. Den stora mjölkskandalen i Kina för snart tio år sedan finns fortfarande i färskt minne hos de kinesiska konsumenterna.  
 4. Svensken hade förmodligen måndagens guld i 10 meter stående luftgevär i färskt minne, men det blev ingen ny triumf i dag.  
 5. Vägen mot Tokyo har varit desto tuffare med ett färskt benbrott och en helt ny häst inköpt av bästa väninnan för att rädda starten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "färskt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet färskt förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till färskt

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar färskt.


Mer information om färskt

Andra sätt att lära sig mer kring vad färskt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av färskt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om färskt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för färskt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är färskt synonymt med både aktuellt och behagligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.