Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till farit

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till farit.Vad betyder farit

Sett till sin synonym betyder farit ungefär rest, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till farit. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet farit kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för farit

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet farit kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tiden har farit illa med oss, men då vi äro där, blir smedjan en Olymp och kavaljersflygeln ett Valhall.  
 2. Efter en bussolycka vid Svarta havet har uppgifterna om antalet människor som farit illa stigit stadigt.  
 3. Flickan hade farit illa på det barnhem där hon placerats eftersom hennes föräldrar inte kunde ta hand om henne.  
 4. Stjernlöf skriver själv i ett pressmeddelande att hennes familj farit oerhört illa efter den senaste tidens turbulens.  
 5. Under hösten 2020 gjorde socialtjänsten i Kalmar en Lex Sarah-anmälan om att barnen farit illa, och en utredning inleddes.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av farit

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet farit.Närmeord till farit

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar farit.


Mer information om farit

Andra sätt att lära sig mer kring vad farit betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av farit är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om farit

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för farit i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rest synonymt med farit, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.