Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fånig

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till fånig.Vad betyder fånig

Sett till sina synonymer betyder fånig ungefär befängd eller pajas, men är även synonymt med exempelvis "fjantig" och "larvig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fånig. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av fånig, tre exempelmeningar på hur ordet fånig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fånig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fånig.


Motsatsord till fånig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fånig.

klok, vis, förståndigExempelmeningar för fånig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fånig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Med "Kanine Krunchies" ville Leven efterlikna dåtidens populära reklamlåtar, och försökte göra den så fånig som möjligt.  
  2. Det är bara en fånig sak som blev viral men så länge folk ler och får ut någonting positivt av det här är jag glad, säger Olly Gibbs.  
  3. Har det funnits kvar för Forskningens Stora Tidsålder att förstöra Konstformen genom att visa upp en blek och fånig skugga av sig själv i dess ställe?  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av fånig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fånig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fånig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fånig förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fånig

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar fånig.


Mer information om fånig

Andra sätt att lära sig mer kring vad fånig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fånig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fånig

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för fånig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fånig synonymt med både befängd och pajas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är klok en antonym till fånig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.