Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fängsla

Här nedanför hittar du samtliga tjugonio synonymer till fängsla fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder fängsla

Sett till sina synonymer betyder fängsla ungefär frihetsberöva eller interna, men är även synonymt med exempelvis "binda" och "fjättra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fängsla. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet fängsla kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för fängsla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fängsla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det förekom även hot om att fängsla mig i upp till 25 år, säger Kolesnikova i ett uttalande via sin advokat.  
 2. Simsek får också frågan om hur den turkiska staten kan avskeda människor utan anledning och fängsla journalister.  
 3. Organisationen Omnium kallade beslutet att fängsla profilerna för ”beklaglig” och ”oacceptabel i ett demokratiskt samhälle”.  
 4. Han skriver också att han förutsett att myndigheterna kommer att försöka fängsla honom när de nu misslyckats med att mörda honom.  
 5. Det har även den populäre antikorruptionsdomaren Joaquim Barbosa, som fattat beslut om att fängsla flera personer i PT:s toppskikt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fängsla

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fängsla.


Närmeord till fängsla

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar fängsla.


Mer information om fängsla

Andra sätt att lära sig mer kring vad fängsla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fängsla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fängsla

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för fängsla i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fängsla synonymt med både frihetsberöva och interna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.