Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fångenskap

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till fångenskap.Vad betyder fångenskap

Sett till sina synonymer betyder fångenskap ungefär arrest eller boja, men är även synonymt med exempelvis "bojor" och "fängelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fångenskap. Vår databas innehåller även tre böjningar av fångenskap, fem exempelmeningar på hur ordet fångenskap kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fångenskap

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fångenskap.


Exempelmeningar för fångenskap

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fångenskap kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Blåskrikor i fångenskap har setts använda remsor av tidningspapper som verktyg för att få tag på föda.  
 2. Det är i första hand personalen på fartygen som kidnappas och hålls i fångenskap med krav på lösensumma.  
 3. Efter att ha flytt från IS har Murad talat öppet om vad hon och andra yazidier utsatts för i fångenskap.  
 4. Alla tre red sedan åt var sitt håll, och senare skulle både Piper och Rehnskiöld hamna i rysk fångenskap.  
 5. Han deltog i kungens fälttåg mot Ryssland men efter slaget vid Poltava 1709 råkade han i rysk fångenskap.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av fångenskap

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fångenskap.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fångenskap" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fångenskap förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om fångenskap

Andra sätt att lära sig mer kring vad fångenskap betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fångenskap är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fångenskap

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för fångenskap i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fångenskap synonymt med både arrest och boja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.