Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fallhöjd

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till fallhöjd.Vad betyder fallhöjd

Sett till sina synonymer betyder fallhöjd ungefär ångtryck eller djup, men är även synonymt med exempelvis "fall" och "lyfthöjd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fallhöjd. Vår databas innehåller även sju böjningar av fallhöjd samt fem exempelmeningar på hur ordet fallhöjd kan användas i en mening.


Böjningar av fallhöjd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fallhöjd.


Exempelmeningar för fallhöjd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fallhöjd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Glupafallet har en fallhöjd på 7 meter, och den nya Mattisborgen har flera torn, varav det högsta är 14 meter.  
 2. Kraftverkets fallhöjd var 43 meter och Huskvarnaåns vattenföring låg på tre kubikmeter i sekunden under nio månader av året.  
 3. I kraftstationen fanns en kaplanturbin som gav 300 hk vid en fallhöjd på 3,75 meter, och, vid den maximala fallhöjden på 4,3 meter, 385 hk.  
 4. Med detta bygge skulle vägen ligga öppen för att utnyttja mer fallhöjd genom långa utgrävda kanaler både uppströms och nedströms kraftverken.  
 5. Mätt från ett av sina större biflöden, Sheyenne River, till mynningen i Lake Winnipeg är floden 877 kilometer lång, med en total fallhöjd av 70 meter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Mer information om fallhöjd

Andra sätt att lära sig mer kring vad fallhöjd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fallhöjd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fallhöjd

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för fallhöjd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fallhöjd synonymt med både ångtryck och djup, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.