Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till fall

Här nedanför hittar du samtliga fyrtioen synonymer till fall fördelade på två ordgrupper.Vad betyder fall

Sett till sina synonymer betyder fall ungefär baisse eller stänk, men är även synonymt med exempelvis "kollapsa" och "ärende". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fall. Vår databas innehåller även fem böjningar av fall, fem exempelmeningar på hur ordet fall kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fall

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fall.


Exempelmeningar för fall

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fall kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sådana effekter kan återigen testas genom deras inflytande på orienteringen av gyroskop i fritt fall.  
 2. Socialdemokratiska CHP hävdar att partiföreträdare konstaterat fall av valfusk i provinsen Sanilurfa.  
 3. I de flesta fall växlar ryggens färg (blir mörkare eller ljusare) i överensstämmelse med halskragens.  
 4. I dag åtalades den elitryttare som sedan tidigare suttit häktad misstänkt för flera fall av våldtäkt.  
 5. Samtidigt hävdar den hemlighetsfulla regimen att landet hittills inte haft ett enda fall av Covid-19.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av fall

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet fall.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fall" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fall förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är fäll


Närmeord till fall

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar fall.


Mer information om fall

Andra sätt att lära sig mer kring vad fall betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fall är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fall

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för fall i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fall synonymt med både baisse och stänk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.