Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till faciliteter

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till faciliteter.


Vad betyder faciliteter

Sett till sin synonym betyder faciliteter ungefär inrättningar, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till faciliteter. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet faciliteter kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för faciliteter

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet faciliteter kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Flera redan byggda faciliteter försäkrade att små kostnader för att kunna arrangera spelen skulle vara tillräckligt.  
  2. För spelen 1970 lät staden bygga olympiska standardarenor och faciliteter, bland annat Royal Commonwealth Pool och Meadowbank Stadium.  
  3. Enligt lokala tjänstemän riktades attacken mot en intilliggande regeringsbyggnad, som också rymmer militära faciliteter, i distriktet Ghani Khel i provinsen Nangarhar.  
  4. Ryssland fick dessutom information i förväg om vad som var på gång och kunde se till att inte heller några ryska faciliteter eller soldater på andra håll riskerade att träffas.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "faciliteter" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet faciliteter förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till faciliteter

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar faciliteter.


Mer information om faciliteter

Andra sätt att lära sig mer kring vad faciliteter betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av faciliteter är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om faciliteter

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för faciliteter i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är inrättningar synonymt med faciliteter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.