Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till få reda på

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till få reda på.


Vad betyder få reda på

Sett till sina synonymer betyder få reda på ungefär höra, men är även synonymt med exempelvis "snappa upp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till få reda på. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet få reda på kan användas i en mening.


Exempelmeningar för få reda på

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet få reda på kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. På samma sätt som i Ode till psyket och Ode on Indolence vill berättaren få reda på vilka figurerna är.  
  2. Vi måste få reda på vem gärningsmannen är, om han utförde dådet själv och varför han gjorde det, säger Mehdi.  
  3. I inslaget ovan kan du se hur mycket vattnet kostar i din kommun och få reda på varför det kostar som det gör.  
  4. På frågan om USA kommer att agera militärt mot Iran svarade Trump under dagen ”Ni kommer snart att få reda på det”.  
  5. Jag kom hit för att sätta upp en skylt, bara för att få reda på att jag blivit änka, säger hon till New York Times.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om få reda på

Andra sätt att lära sig mer kring vad få reda på betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av få reda på är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om få reda på

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är få reda på synonymt med både höra och snappa upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.