Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till extremt

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till extremt.Vad betyder extremt

Sett till sina synonymer betyder extremt ungefär oerhört eller ytterst, men är även synonymt med exempelvis "högst" och "i högsta grad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till extremt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet extremt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för extremt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet extremt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt nyhetsbyrån DPA har Tysklands motsvarighet till MSB klassat explosionen som ”ett extremt hot”.  
 2. Enligt nyhetsbyrån DPA har Tysklands motsvarighet till MSB klassat situationen som ”ett extremt hot”.  
 3. Utanför denna finns en övergångsregion av snabbt ökande temperatur ut till den extremt varma koronan.  
 4. Ingen vill dra uppmärksamhet till fängelset och förhandlingarna om överföringar går extremt långsamt.  
 5. Havet runt Antarktis är för det mesta så ogästvänligt att det är extremt svårt att göra mätningar där.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av extremt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet extremt.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "extremt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet extremt förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till extremt

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar extremt.


Mer information om extremt

Andra sätt att lära sig mer kring vad extremt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av extremt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om extremt

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för extremt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är extremt synonymt med både oerhört och ytterst, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.