Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till etnisk

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till etnisk.Vad betyder etnisk

Sett till sina synonymer betyder etnisk ungefär gällande olika folkgrupper, men är även synonymt med exempelvis "nationell". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till etnisk. Vår databas innehåller även två böjningar av etnisk, fem exempelmeningar på hur ordet etnisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av etnisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet etnisk.


Exempelmeningar för etnisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet etnisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. YPG har länge anklagats för etnisk rensning genom bortdrivning när de kurdiska territorierna expanderat.  
 2. Myndigheterna i Burma vägrar erkänna rohingyerna som en egen etnisk grupp och förvägrar dem medborgarskap.  
 3. Det finns få föremålsfynd i tomtningarna, vilket gör det svårt att koppla dem till någon viss etnisk grupp.  
 4. Det är inte ovanligt att par med olika etnisk och religiös bakgrund byter tro till bahá'í när de gifter sig.  
 5. De största antalet dåd (99 av 142) kan kopplas till etnisk nationalism och separatistgrupper, skriver Europol.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av etnisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet etnisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "etnisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet etnisk förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till etnisk

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar etnisk.


Mer information om etnisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad etnisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av etnisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om etnisk

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för etnisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är etnisk synonymt med både gällande olika folkgrupper och nationell, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.