Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till essens

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till essens fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder essens

Sett till sina synonymer betyder essens ungefär luktkoncentrat eller andemening, men är även synonymt med exempelvis "det viktiga" och "extrakt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till essens. Vår databas innehåller även sex böjningar av essens, tre exempelmeningar på hur ordet essens kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av essens

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet essens.


Exempelmeningar för essens

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet essens kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det som Wander inte vet är att kolosserna innehåller delar av Dormins egna essens som blev utspritt för länge sedan för att göra honom maktlös.  
  2. Holland har sagt i en intervju att han inte hann med att godkänna dessa utgåvor innan de släpptes och att han var orolig över att albumens essens skulle försvinna i remasterprocessen.  
  3. Giambattista Vico (1668–1744) definierade conatus som det mänskliga samhällets essens, och också, i en mer traditionell, hylozoistisk bemärkelse, som den frambringande rörelsekraft som genomsyrar hela naturen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av essens

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet essens.


Närmeord till essens

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar essens.


Mer information om essens

Andra sätt att lära sig mer kring vad essens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av essens är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om essens

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för essens i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är essens synonymt med både luktkoncentrat och andemening, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.