Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till eskalering

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till eskalering.


Vad betyder eskalering

Sett till sin synonym betyder eskalering ungefär upptrappning, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till eskalering. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet eskalering kan användas i en mening.


Exempelmeningar för eskalering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet eskalering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han anser att USA i stället för militär eskalering borde öka sina ansträngningar att få till stånd politiska samtal.  
 2. Han anser att USA i stället för militär eskalering borde öka sina ansträngningar att få till stånd politiska samtal.  
 3. Det finns en risk vid en sådan här händelse att det sker en eskalering och där är vi på tårna, menar Anders Olofsson.  
 4. Han tror dock på en vapenvila och menar att bägge sidor förstår att det är en meningslös eskalering av våld som sker.  
 5. Han tror dock på en vapenvila och menar att bägge sidor förstår att det är en meningslös eskalering av våld som sker.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om eskalering

Andra sätt att lära sig mer kring vad eskalering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av eskalering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om eskalering

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för eskalering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är upptrappning synonymt med eskalering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.