Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till epok

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till epok fördelade på två ordgrupper.Vad betyder epok

Sett till sina synonymer betyder epok ungefär era eller tidsålder, men är även synonymt med exempelvis "tidevarv" och "tidsskede". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till epok. Vår databas innehåller även sju böjningar av epok, fem exempelmeningar på hur ordet epok kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av epok

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet epok.


Exempelmeningar för epok

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet epok kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Från samma epok är den zoroastriska skrift på det iranska språket pahlavi som omnämner byggnaden som dakhmag.  
 2. Antikens musik är en epok i musikhistorien som efterföljer den förhistoriska musiken och som motsvarar antiken.  
 3. En annan epok fick sitt slut 1993 då Pehr G Gyllenhammar lämnade Volvo efter över 20 år som ledare för företaget.  
 4. Då friherrskapens drogs in under Karl XI blev denna adliga epok kort och resulterade inte i några ståtliga herrgårdar.  
 5. Många dikter och viss prosa har bevarats från denna epok, några enbart i avskrift i senare handskrifter såsom Y Gododdin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av epok

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet epok.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "epok" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet epok förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till epok

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar epok.


Mer information om epok

Andra sätt att lära sig mer kring vad epok betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av epok är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om epok

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för epok i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är epok synonymt med både era och tidsålder, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.