Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till en annan sak

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till en annan sak.


Vad betyder en annan sak

Sett till sin synonym betyder en annan sak ungefär en annan femma, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till en annan sak. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet en annan sak kan användas i en mening.


Exempelmeningar för en annan sak

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet en annan sak kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De flesta av dem har också en annan sak gemensamt, lägger Jani P Sallinen till: de är jägare och sportskyttar.  
  2. Det kommer att krävas en hel del eftersom det inte sker av sig själv, säger Kangas som inte rubbar på en annan sak.  
  3. Det är inte helt osannolikt att det är den andra parten som har gjort det, men det är en annan sak att ställa det utom rimligt tvivel.  
  4. I nordkoreanska propaganda-kanaler ligger dock fokus för tillfället på en annan sak, nämligen Kim Jong-Uns besök vid kuststaden Wonsan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om en annan sak

Andra sätt att lära sig mer kring vad en annan sak betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av en annan sak är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om en annan sak

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är en annan femma synonymt med en annan sak, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.