Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till embryo

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till embryo.Vad betyder embryo

Sett till sina synonymer betyder embryo ungefär grodd, men är även synonymt med exempelvis "tidigt foster". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till embryo. Vår databas innehåller även sju böjningar av embryo, fem exempelmeningar på hur ordet embryo kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av embryo

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet embryo.


Exempelmeningar för embryo

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet embryo kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. På lång sikt bör EU ta fram en strategi för att transportera kött och embryo till förmån för levande djur.  
 2. Troligen finns det ingen annan bebis i världen som blivit till från ett embryo som varit nedfryst så länge.  
 3. Enligt advokaten är det obestridligt att mannen inte önskat plantera fler än ett embryo, och att kvinnan var medveten om detta.  
 4. Termen har dock dömts ut som kraftigt missvisande av medicinska myndigheter då ett mänskligt embryo i den veckan är lika stort som ett riskorn.  
 5. En koppling mellan handelsplatsen Gamla Köpstad och staden Varberg låter sig göras, och Gamla Köpstad kan ha varit ett embryo som blev staden Varberg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av embryo

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet embryo.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "embryo" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet embryo förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om embryo

Andra sätt att lära sig mer kring vad embryo betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av embryo är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om embryo

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för embryo i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är embryo synonymt med både grodd och tidigt foster, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.