Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till elliptisk

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till elliptisk.


Vad betyder elliptisk

Sett till sina synonymer betyder elliptisk ungefär ellipsformad, men är även synonymt med exempelvis "oval". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till elliptisk. Vår databas innehåller även två böjningar av elliptisk, fem exempelmeningar på hur ordet elliptisk kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av elliptisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet elliptisk.


Exempelmeningar för elliptisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet elliptisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Till exempel upptäckte han M 32 år 1749, en elliptisk dvärggalax som också är känd under namnet Le Gentil.  
 2. Kometer klassificeras ofta efter omloppstid där en mer utsträckt elliptisk bana resulterar i längre omloppstid.  
 3. Galileos huvudsond sattes i en komplicerad elliptisk omloppsbana runt Jupiter för att i detalj studera de galileiska månarna.  
 4. Sedna har starkt elliptisk omloppsbana och vid perihelium är avståndet till solen 76,21 AU, medan avståndet i aphelium är 901 AU.  
 5. Oculus (latin för ’öga’) eller oxöga är en oval, elliptisk eller cirkelformad öppning i en vägg, en kupol eller i form av en rund takkupa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "elliptisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet elliptisk förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om elliptisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad elliptisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av elliptisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om elliptisk

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för elliptisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är elliptisk synonymt med både ellipsformad och oval, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.