Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till eleverna

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till eleverna.Vad betyder eleverna

Sett till sina synonymer betyder eleverna ungefär elevkåren eller studenterna, men är även synonymt med exempelvis "studentkåren". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till eleverna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet eleverna kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för eleverna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet eleverna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Samtidigt planeras det för fortsatta stödinsatser när eleverna kommer tillbaka till skolan på måndag.  
 2. Lektionerna är praktiken frivilliga för eleverna och går under namnet ”Förberedelse för familjelivet”.  
 3. Förutom sedvanlig dansutbildning fick eleverna kvällstid statera i olika operor som Aida och La Bohème.  
 4. På världens största utbildning för stuntmän, i norra Frankrike, är nu en tredjedel av eleverna kvinnor.  
 5. Förra hösten väcktes förstaårselever på Lindeskolans idrottscollege mitt i natten av de äldre eleverna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "eleverna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet eleverna förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till eleverna

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar eleverna.


Mer information om eleverna

Andra sätt att lära sig mer kring vad eleverna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av eleverna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om eleverna

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för eleverna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är eleverna synonymt med både elevkåren och studenterna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.