Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till eldstad

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till eldstad.Vad betyder eldstad

Sett till sina synonymer betyder eldstad ungefär härd eller braskamin, men är även synonymt med exempelvis "eldplats" och "fyr". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till eldstad. Vår databas innehåller även sju böjningar av eldstad, fem exempelmeningar på hur ordet eldstad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av eldstad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet eldstad.


Exempelmeningar för eldstad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet eldstad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han fick rödvin till sina måltider, men det dröjde innan han fick sängkläder och kol till sin eldstad.  
 2. I de flesta hushåll lagade man mat över en öppen eldstad i mitten av bostaden för att utnyttja värmen från elden så effektivt som möjligt.  
 3. I sakristian finns en bevarad eldstad från 1760.Under Stora ofreden 1713–1721 förstörde de ryska trupperna inredningen, fönster och kyrkklockor.  
 4. För att förhindra imma på teleskopens linser - vilket skulle försvåra telegrafering under vinterhalvåret - fick man inte ha någon eldstad i byggnaden.  
 5. Fattigare stadsbor som var trångbodda saknade ofta tillgång till eldstad eller härd att laga mat på och många ägde inte ens husgeråden som var nödvändiga för grundläggande matlagning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av eldstad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet eldstad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "eldstad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet eldstad förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till eldstad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar eldstad.


Mer information om eldstad

Andra sätt att lära sig mer kring vad eldstad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av eldstad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om eldstad

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för eldstad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är eldstad synonymt med både härd och braskamin, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.