Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till dust

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till dust.



Vad betyder dust

Sett till sina synonymer betyder dust ungefär kamp eller strid, men är även synonymt med exempelvis "boxningsmatch" och "sammandrabbning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dust. Vår databas innehåller även sju böjningar av dust, en exempelmeningar på hur ordet dust kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av dust

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dust.


Exempelmeningar för dust

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dust kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Fencyklidin, PCP, summaformel C17H25N, ibland kallat angel dust ("ängladamm"), är ett hallucinogent medel som är narkotikaklassat.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.



Engelsk översättning av dust

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet dust.


Närmeord till dust

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar dust. Här kommer de tio första.


Mer information om dust

Andra sätt att lära sig mer kring vad dust betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dust är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dust

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för dust i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dust synonymt med både kamp och strid, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.