Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till dra ut

Här nedanför hittar du samtliga trettiotre synonymer till dra ut.


Vad betyder dra ut

Sett till sina synonymer betyder dra ut ungefär förlänga eller extrahera, men är även synonymt med exempelvis "dra" och "dra åt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dra ut. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet dra ut kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till dra ut

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dra ut.

förkorta, sänka, minska ned


Exempelmeningar för dra ut

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dra ut kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den största utmaningen mot honom bedömdes på förhand vara att pandemin skulle dra ut på valprocessen.  
  2. Kustbevakningen slog sönder rutan och kunde på så sätt dra ut den gamle mannen som satt vid förarsätet.  
  3. Många demokrater där har invändningar och förhandlingarna väntas dra ut på tiden till långt in på hösten.  
  4. När benen är användbara kan trollsländan krypa ur den spruckna huden som var nymfen och dra ut bakkroppen.  
  5. Enligt uppgifter till SVT Sport finns det en oro i klubblaget Milan att återhämtningen kan dra ut på tiden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dra ut

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen dra ut.


Närmeord till dra ut

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar dra ut.


Mer information om dra ut

Andra sätt att lära sig mer kring vad dra ut betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dra ut är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dra ut

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dra ut synonymt med både förlänga och extrahera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förkorta en antonym till dra ut.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.