Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till dörr

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till dörr.Vad betyder dörr

Sett till sina synonymer betyder dörr ungefär port eller entré, men är även synonymt med exempelvis "ingång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dörr. Vår databas innehåller även sju böjningar av dörr, fem exempelmeningar på hur ordet dörr kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dörr

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dörr.


Exempelmeningar för dörr

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dörr kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ernest vägrar att låta Maria gå in i hans rum och kommer bara prata med henne genom sin stängda dörr.  
 2. Många fler kunde ha överlevt terrordådet i Christchurch om en dörr i Al Noor-moskén hade kunnat öppnas.  
 3. 90 av offren befann sig i konsertlokalen Bataclan, och det var på en dörr till byggnaden konsverket gjorts.  
 4. Mannen hade då krossat en ruta till en dörr, tagit sig in på adressen och ”uppträtt stökigt” enligt polisen.  
 5. Den femåriga pojke som försvann från sitt HVB-hem i Hagfors och senare hittades död tog sig ut genom en dörr.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av dörr

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dörr.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dörr" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dörr förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till dörr

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar dörr. Här kommer de tio första.


Mer information om dörr

Andra sätt att lära sig mer kring vad dörr betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dörr är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dörr

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för dörr i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dörr synonymt med både port och entré, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.