Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till dölja

Här nedanför hittar du samtliga trettio synonymer till dölja.


Vad betyder dölja

Sett till sina synonymer betyder dölja ungefär skyla eller kamouflera, men är även synonymt med exempelvis "maskera" och "gömma". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dölja. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet dölja kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för dölja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dölja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Portugisisk polis misstänker att föräldrarna av misstag haft ihjäl sin dotter och sedan försökt dölja det.  
 2. Han var själv delaktig i mordet, och försökte dölja detta genom att arrestera och avrätta sina medhjälpare.  
 3. Äktenskapet hölls i så stor utsträckning som möjligt hemligt, särskilt sökte man dölja det för drottningen.  
 4. Syftet är att dölja sin identitet och komma undan lagen och de har blivit allt mer utmanande, säger ledaren.  
 5. I militära sammanhang används kamouflage för att dölja personal, utrustning och byggnader för fiendestyrkor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dölja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet dölja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dölja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dölja förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om dölja

Andra sätt att lära sig mer kring vad dölja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dölja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dölja

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för dölja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dölja synonymt med både skyla och kamouflera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.