Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till djävulsk

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till djävulsk.


Vad betyder djävulsk

Sett till sina synonymer betyder djävulsk ungefär ondsint eller omänskligt grym, men är även synonymt med exempelvis "diabolisk" och "helvetisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till djävulsk. Vår databas innehåller även tre böjningar av djävulsk, en exempelmeningar på hur ordet djävulsk kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av djävulsk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet djävulsk.


Exempelmeningar för djävulsk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet djävulsk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Terrornätverket hade en djävulsk plan att döda så många som möjligt den dag då familjerna började att återvända.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av djävulsk

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet djävulsk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "djävulsk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet djävulsk förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till djävulsk

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar djävulsk.


Mer information om djävulsk

Andra sätt att lära sig mer kring vad djävulsk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av djävulsk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om djävulsk

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för djävulsk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är djävulsk synonymt med både ondsint och omänskligt grym, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.