Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till det ena eller det andra

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till det ena eller det andra.Vad betyder det ena eller det andra

Sett till sin synonym betyder det ena eller det andra ungefär olika alternativ, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till det ena eller det andra. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet det ena eller det andra kan användas i en mening.


Exempelmeningar för det ena eller det andra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet det ena eller det andra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De som besöker sjukhusen ska kunna göra det utan att behöva bli påverkade av varken det ena eller det andra, menar han.  
  2. Detta bestrids av Warnicke i flera böcker och artiklar, men bevisen stöder inte uteslutande det ena eller det andra årtalet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om det ena eller det andra

Andra sätt att lära sig mer kring vad det ena eller det andra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av det ena eller det andra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om det ena eller det andra

  • Antal bokstäver: 19
  • Antal vokaler: 8
  • Antal konsonanter: 11


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är olika alternativ synonymt med det ena eller det andra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.