Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till destillera

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till destillera.Vad betyder destillera

Sett till sina synonymer betyder destillera ungefär avskilja eller bränna, men är även synonymt med exempelvis "rena". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till destillera. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet destillera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för destillera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet destillera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Deuterium påvisades först av Harold C Urey, som framställde det genom att destillera en mängd vatten flera gånger om.  
  2. Jan Józef Ignacy Łukasiewicz, född 8 mars 1822, död 7 januari 1882, var en polsk farmaceut och uppfinnare av den första metoden att destillera fotogen från sipprande olja.  
  3. Poeten avslöjar sig i det sätt, varpå denna abstraktion utnyttjas, inte till att utplåna utan till att destillera fram själva essensen av det ursprungliga sinnesintrycket och den omedelbara verklighetsupplevelsen.  
  4. Enligt Owen O'Brien "har rörelsefriheten och förstapersonskontrollen varit den mest populära aspekten av Mirror's Edge så vi bestämde oss för att destillera dessa ner till dess renaste form för det här kartpaketet..  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av destillera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet destillera.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "destillera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet destillera förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till destillera

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar destillera.


Mer information om destillera

Andra sätt att lära sig mer kring vad destillera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av destillera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om destillera

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för destillera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är destillera synonymt med både avskilja och bränna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.