Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till desillusionerad

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till desillusionerad.


Vad betyder desillusionerad

Sett till sina synonymer betyder desillusionerad ungefär besviken, men är även synonymt med exempelvis "illusionslös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till desillusionerad. Vår databas innehåller även två böjningar av desillusionerad, fem exempelmeningar på hur ordet desillusionerad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av desillusionerad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet desillusionerad.


Exempelmeningar för desillusionerad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet desillusionerad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Imlay blev desillusionerad av Wollstonecrafts nya vurm för hemmalivet och lämnade henne efter en tid.  
 2. Efter sonen Thomas födelse 1892 började Wilhelm bli alltmer desillusionerad och hans rastlöshet återuppväcktes.  
 3. Brando hoppade av projektet, och även om ett försök att ersätta honom med James Coburn, blev Ray desillusionerad och återvände till Calcutta.  
 4. Pratidwandi handlar om en idealistisk ung akademiker, som även om han blir desillusionerad så är han fortfarande okorrumperad i slutet av filmen.  
 5. Imlay hade gjort Wollstonecraft desillusionerad, inte bara på grund av hans avvisande inställning till henne, utan även på grund av hans girighet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av desillusionerad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet desillusionerad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "desillusionerad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet desillusionerad förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till desillusionerad

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar desillusionerad.


Mer information om desillusionerad

Andra sätt att lära sig mer kring vad desillusionerad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av desillusionerad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om desillusionerad

 • Antal bokstäver: 15
 • Antal vokaler: 7
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för desillusionerad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är desillusionerad synonymt med både besviken och illusionslös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.