Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till deklamera

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till deklamera fördelade på två ordgrupper.Vad betyder deklamera

Den ursprungliga betydelsen av begreppet deklamera är att på ett konstnärligt vis läsa upp en dikt eller vers.


Sett till sina synonymer betyder deklamera ungefär ha uppläsning eller hålla uppläsning, men är även synonymt med exempelvis "läsa upp högtidligt" och "framföra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till deklamera. Vår databas innehåller även en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Engelsk översättning av deklamera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet deklamera.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "deklamera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet deklamera förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till deklamera

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar deklamera.


Mer information om deklamera

Andra sätt att lära sig mer kring vad deklamera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av deklamera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om deklamera

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för deklamera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är deklamera synonymt med både ha uppläsning och hålla uppläsning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.