Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till definierar

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till definierar.


Vad betyder definierar

Sett till sina synonymer betyder definierar ungefär beskriver, men är även synonymt med exempelvis "bestämmer". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till definierar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet definierar kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för definierar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet definierar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Avtalet som definierar en gräns togs fram av en FN-stödd kommission efter en konflikt åren 1998–2000.  
 2. Avtalet som definierar en gräns togs fram av en FN-stödd kommission efter en konflikt åren 1998–2000.  
 3. Nästa fas av swingen är omedelbart framför kroppen och definierar bollträffens kraft och bollkontrollen.  
 4. Denna bilaga definierar reglerna kring övrig utrustning: peggar, handskar, skor, kläder och avståndsmätare.  
 5. Den tredje fasen är det avslutande genomförandet (engelska follow through) och definierar bollträff och spin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "definierar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet definierar förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till definierar

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar definierar. Här kommer de tio första.


Mer information om definierar

Andra sätt att lära sig mer kring vad definierar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av definierar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om definierar

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för definierar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är definierar synonymt med både beskriver och bestämmer, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.