Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bragd

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till bragd.


Vad betyder bragd

Sett till sina synonymer betyder bragd ungefär bravad eller hjältedåd, men är även synonymt med exempelvis "bedrift" och "prestation". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bragd. Vår databas innehåller även sju böjningar av bragd, tre exempelmeningar på hur ordet bragd kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bragd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bragd.


Exempelmeningar för bragd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bragd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Se, denna bragd stod den starke kapten Kristian och berättade för prästen vid det öppna fönstret i sommarnatten.  
  2. Gillis bonde blir hyllad i hela byn, och så småningom hör också kungen av Mellersta Konungariket talas om hans bragd.  
  3. På Twitter slog hon direkt efteråt ett slag för Ayanna Pressley, som hoppas kunna göra om samma bragd och bli kandidat för Demokraterna i Massachusetts.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bragd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bragd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bragd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bragd förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bragd

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar bragd.


Mer information om bragd

Andra sätt att lära sig mer kring vad bragd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bragd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bragd

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för bragd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bragd synonymt med både bravad och hjältedåd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.