Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till borttagna

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till borttagna.


Vad betyder borttagna

Sett till sina synonymer betyder borttagna ungefär avlägsnade eller slopade, men är även synonymt med exempelvis "undantagna" och "utmönstrade". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till borttagna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet borttagna kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för borttagna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet borttagna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Avsnittet var nedkortat från ett uppslag till en sida, och alla kontroversiella påståenden om Mao var borttagna.  
 2. Enligt Veli-Jukka Anttila kommer de eventuella effekterna av de borttagna restriktionerna att synas först i efterhand.  
 3. De borttagna sidorna kopplas till Iran, Ryssland, Nordmakedonien och Kosovo och har enligt Facebook som syfte att vilseleda människor.  
 4. Missnöjesyttringarna mot president Omar Bashir har pågått sedan december och den tändande gnistan var borttagna livsmedelssubventioner som lett till högre matpriser.  
 5. Till exempel fick en libanesisk frilansfotograf sina 920 bilder borttagna ur Reuters arkiv den 7 augusti sedan det visat sig att han hade manipulerat två bilder av israeliska attacker.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "borttagna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet borttagna förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till borttagna

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar borttagna.


Mer information om borttagna

Andra sätt att lära sig mer kring vad borttagna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av borttagna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om borttagna

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för borttagna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är borttagna synonymt med både avlägsnade och slopade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.