Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till blockera

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till blockera.Vad betyder blockera

Sett till sina synonymer betyder blockera ungefär spärra eller hindra, men är även synonymt med exempelvis "hejda" och "stoppa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till blockera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet blockera kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för blockera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet blockera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Systemet gör det möjligt för myndigheten att blockera delar eller hela internettrafiken med ett klick.  
 2. Detta innebär förenklat att en medlem kan stödja, föreslå förändring, avstå eller blockera ett beslut.  
 3. • Om du får en oönskad nakenbild ta en bild eller skärmdump, blockera personen och berätta för en vuxen.  
 4. Det kan till exempel röra sig om att blockera varutransportvägar som går genom Belarus, säger presidenten.  
 5. De kommer nu bland annat att märka vissa tweets som är mer tvivelaktiga i stället för att blockera länken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av blockera

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet blockera.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "blockera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet blockera förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till blockera

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar blockera.


Mer information om blockera

Andra sätt att lära sig mer kring vad blockera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av blockera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om blockera

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för blockera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är blockera synonymt med både spärra och hindra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.