Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till blidka

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till blidka.Vad betyder blidka

Sett till sina synonymer betyder blidka ungefär lugna eller beveka, men är även synonymt med exempelvis "beveka" och "bilägga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till blidka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet blidka kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för blidka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet blidka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Om Socialdemokraterna inte lyckas blidka både Vänsterpartiet och Centerpartiet faller regeringen igen.  
 2. Att premiärminister Hassan Diab nu kallar till nyval är ingenting som kommer att blidka demonstranterna.  
 3. För att blidka Scott har lagen redan skrivits om en gång, så att endast vissa lärare ska få möjlighet att bära vapen.  
 4. Merkel behöver få EU-ledare under mötet att gå med på att jämna ut fördelningen av flyktingar för att blidka CDU:s systerparti CSU.  
 5. ”Sydkorea anser, som jag har sagt till dem, att deras prat om att blidka Nordkorea inte kommer att fungera, de förstår bara en sak!  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av blidka

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet blidka.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "blidka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet blidka förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till blidka

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar blidka.


Mer information om blidka

Andra sätt att lära sig mer kring vad blidka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av blidka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om blidka

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för blidka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är blidka synonymt med både lugna och beveka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.