Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bister

Här nedanför hittar du samtliga tjugofem synonymer till bister fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder bister

Sett till sina synonymer betyder bister ungefär kärv eller barsk, men är även synonymt med exempelvis "dyster" och "förskräcklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bister. Vår databas innehåller även tre böjningar av bister, två exempelmeningar på hur ordet bister kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bister

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bister.


Exempelmeningar för bister

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bister kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Både uppsättningen och aktörerna fick bister kritik, pjäsen spelades för glesa salonger och lades ner efter bara tre föreställningar.  
  2. Översättningen fick bister kritik, översättarna hade "på det liderligaste tillhunsat pjäsen" men "att detta stora mästerstycke kan aldrig totalt förstöras".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bister

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bister.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bister" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bister förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om bister

Andra sätt att lära sig mer kring vad bister betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bister är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bister

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för bister i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bister synonymt med både kärv och barsk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.