Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till binder

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till binder.


Vad betyder binder

Sett till sina synonymer betyder binder ungefär fängslar eller fjättrar, men är även synonymt med exempelvis "knyter" och "surrar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till binder. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet binder kan användas i en mening.


Exempelmeningar för binder

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet binder kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Amazonas träd binder kol och när de huggs ner frigörs koldioxid som bidrar till klimatförändringarna.  
 2. De mjuka är tillagade efter en kort behandling, som binder vattnet i deras massa och de mognar snabbt.  
 3. Transkriptionsfaktorer är reglerande proteiner som binder till tidiga delar av den DNA-del-sekvens som utgör genen.  
 4. Vi får inte skövla våra skogar och vi måste i all markanvändning beakta att även jordmånen binder kol, säger Haavisto.  
 5. Regnskog binder mycket av den koldioxid som annars hade funnits i luften, men när träden huggs ner försvinner denna förmåga.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till binder

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar binder.


Mer information om binder

Andra sätt att lära sig mer kring vad binder betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av binder är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om binder

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för binder i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är binder synonymt med både fängslar och fjättrar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.