Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bigotteri

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till bigotteri fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bigotteri

Sett till sina synonymer betyder bigotteri ungefär andligt hyckleri eller skenhelighet, men är även synonymt med exempelvis "trångsynthet" och "hycklande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bigotteri. Vår databas innehåller även sju böjningar av bigotteri, en exempelmeningar på hur ordet bigotteri kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bigotteri

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bigotteri.


Exempelmeningar för bigotteri

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bigotteri kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Alla former av bigotteri eller tankar om vit överhöghet är hädelser mot den amerikanska trosuppfattningen, dundrade den tidigare presidenten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bigotteri" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bigotteri förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om bigotteri

Andra sätt att lära sig mer kring vad bigotteri betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bigotteri är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bigotteri

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för bigotteri i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bigotteri synonymt med både andligt hyckleri och skenhelighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.