Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bevismaterial

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till bevismaterial.Vad betyder bevismaterial

Sett till sina synonymer betyder bevismaterial ungefär bevis eller bevisning, men är även synonymt med exempelvis "indicier" och "vittnesbörd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bevismaterial. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bevismaterial kan användas i en mening.


Exempelmeningar för bevismaterial

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bevismaterial kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De flesta kvinnor som överlämnade sig till kurderna hade inte mobiler eller datorer med bevismaterial med sig.  
 2. De tidigare avslöjandena om tortyr och gripanden ledde aldrig till åtal, trots både bevismaterial och vittnesmål.  
 3. En åtalsjury beslutar också om bevismaterial är tillräckligt starkt för att väcka åtal mot en person i utredningen.  
 4. Nu kan SVT Nyheter avslöja att en välmeriterad advokat misstänks ha varit involverad i planteringen av bevismaterial.  
 5. Men mannen förnekar brotten där det inte hittats bilder eller filmer till dagboksanteckningarna som varit bevismaterial.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om bevismaterial

Andra sätt att lära sig mer kring vad bevismaterial betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bevismaterial är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bevismaterial

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 6
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för bevismaterial i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 20


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bevismaterial synonymt med både bevis och bevisning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.