Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bevakning

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till bevakning.Vad betyder bevakning

Sett till sina synonymer betyder bevakning ungefär vakthållning eller övervakning, men är även synonymt med exempelvis "väktare" och "observation". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bevakning. Vår databas innehåller även sju böjningar av bevakning, fem exempelmeningar på hur ordet bevakning kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bevakning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bevakning.


Exempelmeningar för bevakning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bevakning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Huvudanledningen till att smugglingen kunde genomföras, ansågs enligt JK vara tullens slappa bevakning.  
 2. Kanalen flyttar all bevakning och produktion från Belgien till Danmark och utsända på plats erbjuds krisstöd.  
 3. Vi släckte ner under lördagskvällen och har haft bevakning hela natten och kommer ha det även hela dagen idag.  
 4. Räddningstjänsten räknar med att kunna övergå till någon form av eftersläckning och bevakning fram mot kvällen.  
 5. Resurser för bevakning och bärgning avdelades, och totalt kom ca 1 000 personer att engageras under incidenten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av bevakning

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bevakning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bevakning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bevakning förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om bevakning

Andra sätt att lära sig mer kring vad bevakning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bevakning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bevakning

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för bevakning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bevakning synonymt med både vakthållning och övervakning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.