Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till betona

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till betona.Vad betyder betona

Sett till sina synonymer betyder betona ungefär accentuera eller framhäva, men är även synonymt med exempelvis "inskärpa" och "understryka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till betona. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet betona kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för betona

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet betona kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Före 1900-talet hade man inte behov av att betona ordet "Finland" i sammanhang med svenskarna i Finland.  
 2. Stefan Löfven ville också betona att Sverige vill vårda relationen med USA oavsett vem som är president.  
 3. Det går inte att nog betona hur viktig Stefan Löfven är för vårt parti och vårt land, säger Rådström Baastad.  
 4. Flynns kläder designades för att vara intetsägande, för att betona spelarens kontroll över Flynns handlingar.  
 5. Ett äldre namn för val är valfisk, men detta kom ur bruk för att betona att valar inte är fiskar utan däggdjur.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av betona

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet betona.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "betona" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet betona förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till betona

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar betona.


Mer information om betona

Andra sätt att lära sig mer kring vad betona betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av betona är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om betona

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för betona i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är betona synonymt med både accentuera och framhäva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.