Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till besvär

Här nedanför hittar du samtliga trettioåtta synonymer till besvär.


Vad betyder besvär

Sett till sina synonymer betyder besvär ungefär möda eller krångel, men är även synonymt med exempelvis "trassel" och "trubbel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till besvär. Vår databas innehåller även fem böjningar av besvär, fem exempelmeningar på hur ordet besvär kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av besvär

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet besvär.


Exempelmeningar för besvär

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet besvär kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. För att det ska bli aktuellt är det dock avgörande att personer som upplever besvär tar första steget.  
 2. Antalet fall av fransmän som sökt intensivvård för besvär till följd av coronasmitta har börjat minska.  
 3. Då rapporten utkommit lämnade drygt 400 elöverkänsliga in vittnesuppgifter med beskrivning av sina besvär.  
 4. Och Putins förtroende kan ha tagit en rejäl smäll av det beslutet, tillsammans med andra ekonomiska besvär.  
 5. Av fem miljoner sysselsatta har motsvararande en tredjedel, 1,6 miljoner människor, arbetsrelaterade besvär.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av besvär

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet besvär.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "besvär" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet besvär förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till besvär

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar besvär.


Mer information om besvär

Andra sätt att lära sig mer kring vad besvär betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av besvär är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om besvär

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för besvär i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är besvär synonymt med både möda och krångel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.