Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bestörtning

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till bestörtning.Vad betyder bestörtning

Sett till sina synonymer betyder bestörtning ungefär förfäran eller fasa, men är även synonymt med exempelvis "ängslan" och "förvåning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bestörtning. Vår databas innehåller även tre böjningar av bestörtning, fem exempelmeningar på hur ordet bestörtning kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av bestörtning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bestörtning.


Exempelmeningar för bestörtning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bestörtning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Flera världsledare har uttryckt sin bestörtning över nyheten och i Iran har stora protester ägt rum i flera städer.  
 2. Medan brandmännen kämpade höll en hel värld andan och världsledarna delade med sig av sin bestörtning på sociala medier.  
 3. Till mångas bestörtning tog inte Søe-Ridderen skottpråmen Arca Noæ på släp, utan fregatten satte kurs bort från anfallsstyrkan.  
 4. Även Storbritanniens premiärminister Boris Johnson uttrycker sin bestörtning över det som hänt och säger att mordet är ”avskyvärt”.  
 5. Beskedet mottogs med bestörtning i svensk media, vars rapportering om ubåtsincidenten hittills i huvudsak varit av lättsam karaktär.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av bestörtning

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bestörtning.


Mer information om bestörtning

Andra sätt att lära sig mer kring vad bestörtning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bestörtning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bestörtning

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för bestörtning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bestörtning synonymt med både förfäran och fasa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.