Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till berusad

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till berusad fördelade på två ordgrupper.Vad betyder berusad

Sett till sina synonymer betyder berusad ungefär packad eller påkanelen, men är även synonymt med exempelvis "drucken" och "i gasen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till berusad. Vår databas innehåller även två böjningar av berusad, fem exempelmeningar på hur ordet berusad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av berusad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet berusad.


Exempelmeningar för berusad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet berusad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det finns dock ingen vittnesbörd på att han ska ha betett sig berusad någon gång vid sin tid som kung.  
 2. Enligt tidningen Dnes kom svensken i 50-årsåldern till Sunny Beach tillsammans med sin bror synbart berusad.  
 3. Polisen hade på måndagsmorgonen inte kunnat hålla förhör med den misstänkte eftersom han var för berusad.  .  
 4. Polisen misstänker att en berusad 21-åring från USA:s militärbas på ön körde mot rött och orsakade japanens död.  
 5. Hon hade precis innan druckit en flaska rött vin men tyckte inte att hon kände sig berusad när hon satte sig i bilen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av berusad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet berusad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "berusad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet berusad förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till berusad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar berusad.


Mer information om berusad

Andra sätt att lära sig mer kring vad berusad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av berusad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om berusad

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för berusad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är berusad synonymt med både packad och påkanelen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.