Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bekymmersam

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till bekymmersam fördelade på två ordgrupper.Vad betyder bekymmersam

Sett till sina synonymer betyder bekymmersam ungefär prekär eller bekymrad, men är även synonymt med exempelvis "orolig" och "oroande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bekymmersam. Vår databas innehåller även två böjningar av bekymmersam, fyra exempelmeningar på hur ordet bekymmersam kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bekymmersam

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bekymmersam.


Exempelmeningar för bekymmersam

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bekymmersam kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Inbördeskriget under revolutionskejsarnas år beskrevs av de antika historikerna som en bekymmersam period.  
  2. Hans Kluge som är Europachef för WHO kommenterade utvecklingen i veckan och kallade den mycket bekymmersam:.  
  3. Så snart vägen är stenig och färden bekymmersam, veta de ingen annan råd än att välta lasset och fara åstad i galenskap.  
  4. Jellicoe, som hade överskattat fiendestyrkan, var i en bekymmersam position och han behövde veta tyskarnas läge för att avgöra hur han skulle ge sina slagskepp order att ändra formation till en enda linje.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bekymmersam" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bekymmersam förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bekymmersam

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar bekymmersam.


Mer information om bekymmersam

Andra sätt att lära sig mer kring vad bekymmersam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bekymmersam är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bekymmersam

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för bekymmersam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 29
  • Ordets poäng i Betapet: 28
  • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bekymmersam synonymt med både prekär och bekymrad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.