Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till batteri

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till batteri fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder batteri

Sett till sina synonymer betyder batteri ungefär ackumulator eller element, men är även synonymt med exempelvis "laddning" och "rytmsektion". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till batteri. Vår databas innehåller även sju böjningar av batteri, fem exempelmeningar på hur ordet batteri kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av batteri

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet batteri.


Exempelmeningar för batteri

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet batteri kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Samtidigt öppnade ett batteri strax norr om Drøbak eld med sina 15 cm-kanoner och fick in 20 träffar.  
 2. Vid foten av berget sprängdes ett nytt batteri ut, Götiska batteriet, med fyra 57-millimeters kanoner.  
 3. Museet ligger i den byggnad som kallas Det dobbelte batteri og bindingsverkshus från 1600- och 1700-talet.  
 4. Bara batteri GÖ på Galterö, med två 12-centimeters kanoner, var eldberett vid stora inloppet till Göteborg.  
 5. De två 15-centimeters pjäserna flyttades till nya batteri SY på Styrsö, vilket var stridsklart den 11 maj 1940.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av batteri

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet batteri.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "batteri" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet batteri förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till batteri

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar batteri.


Mer information om batteri

Andra sätt att lära sig mer kring vad batteri betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av batteri är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om batteri

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för batteri i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är batteri synonymt med både ackumulator och element, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.